Mobil Larmhantering

IAC

IAC, Interactive Alarm Control, ger möjlighet att styra hur larmet ska distribueras, t.ex. om det ska skickas vidare eller om det ska gråmarkeras.

Skärmbild från IAC
Menyernas utseende och funktioner kan ställas individuellt per kund, larmtyp eller telefon.

"Jag tar larmet!"

Genom ett par snabba knapptryckningar kan användaren "gråmarkera" ett larm. Gråmarkeringen innebär att det larm som tidigare låg överst på alla mobiltelefoner nu blir grått och hamnar längst ner i prioriteringslistan. Gråmarkering är ett sätt att tala om för de andra att man tar ansvaret över att åtgärda larmet och på så sätt undvika att alla springer iväg på samma larm.
Om larmet ändå inte skulle kvitteras i tid så kommer det att återgå från gråmarkering till skarpt larm.

Eskalering

För att ytterligare minska risken att flera personer besvarar samma larm så kan man aktivera en eskaleringsfunktion. Det innebär att ett aktivt larm inte syns på alla mobiltelefoner samtidigt. Allteftersom tiden går eskaleras larmet och visas på fler och fler mobiltelefoner tills någon antingen kvitterar larmet eller gråmarkerar det.

"Jag tar inte larmet!"

Om en användare inte kan hantera ett larm så kan denne lika enkelt som att gråmarkera det även eskalera det - med andra ord, tala om att någon annan måste hantera det. Genom eskaleringsfunktionen går det omedelbart vidare till nästa person i larmkedjan.

Öppna dörren och stoppa fläkten

IAC ger inte bara möjlighet att hantera larm, utan också möjlighet att på ett användarvänligt sätt styra olika funktioner och utrustningar. Till exempel kan man öppna och stänga dörrar, starta och stoppa fläktar, pumpar, matare eller något annat som går att styra elektriskt.

Mer information på BXO:s webbplats.


π